2018.november 21. és december 15. között 6 határon túli gimnáziumba látogat el a produkció.

Az előadásról

A szerkesztett és előre megírt dramaturgiára készült előadásban fellép egy költő (Zsille Gábor), egy zenész (Honfi Imre Olivér) és egy színművész (Tóth János Gergely). A műsor gerincét a multimédiás vetítések és bejátszott zenei anyagok adják, hogy a mai fiatalokhoz közelálló eszközökkel minél közelebb hozzuk hozzájuk Ady Endre művészetét, kedvet csinálva műveinek olvasásához. A színművész verseket ad majd elő. A költő pedig házigazdagént vezeti a műsort és a diákokat Ady világában. A zenész Ady-dalokkal is készül, de épít majd az improvizációra is.

Szereplők:

Zsille Gábor költő, szerkesztő

József Attila-díjas költő, műfordító, publicista, szerkesztő. 1998--1999 folyamán a Magyar P.E.N. Club titkára. 2008 óta a Magyar Írószövetség Műfordítói Szakosztályának elnöke. 2000--2004 között Krakkóban élt. 2010-2013 között az Új Ember hetilap rovatvezetője. 2014-től a Magyar Napló folyóirat versrovatának szerkesztője. 2015-től Az év versei című antológia szerkesztője. Máig öt önálló verseskönyve és tizenkilenc kötet versfordítása jelent meg. Bella István-díjas, a Tokaji Írótábor Nagydíjasa, Tóth Árpád Műfordítói Díjas. Legutóbbi kötetei: Össze (versek, 2015), Örökség, mulandóság (esszék, kritikák, 2018).

 

Honfi Imre Olivér zenész

Zenepedagógus, zenész, előadóművész. Többek között a MojoWorkings zenekar alapítója, egyik frontembere.

 

Tóth János Gergely színművész

A Kaposvári Egyetem Művészeti Karának Színművész szakán tanul, a kaposvári Csiky Gergely Színház és a budapesti székhelyű Nézőművészeti Kft. előadásaiban játszik. Szerepelt a Sohavégetnemérős című zenés nagyjátékfilmben is.