VERSEK SZÓDÁVAL
ARANY JÁNOS 200

A közkedvelt Versek szódával című irodalmi talk-show ezúttal Arany János művészetével foglalkozik az őszi és téli hónapokban. Az esteken irodalomtörténész, zenetörténész, filozófus, pszichológus is fellép, hogy a műsorvezető segédletével a költő kevésbé ismert portréit is megrajzolják. Így talán még összetettebb képet kaphatunk majd a klasszikus mesterről.

Korábbi előadások

Az irodalmi sorozatban elismert kortárs költők és más művészeti ágak képviselői lépnek színpadra, és hétköznapi vagy éppen nem hétköznapi oldalukról mutatkoznak meg.
A sorozat célja, hogy a költőkről, művészekről teljesebb képet adjon hobbijuk, kedvenc időtöltésük, más művészeti tevékenységük bemutatásával. A kortárs lírát kedvelő közönség így rendhagyó módon pillanthat be az alkotók műhelyébe.

A Kultúrvonal Produkciós Iroda és a Magyar Írószövetség 2011 decemberében indította útjára a Budapesti Kamaraszínház Shure Stúdiójában. A Versek szódával újabb két estje a Café Budapest őszi fesztivál keretében került megrendezésre a Thália Színház Új Stúdiójában 2012 októberében. 2013 szeptemberétől a Nemzeti Színház Kaszás Attila-terme nyújtott otthont a sorozatnak, amely 2014 októberétől ugyanott folytatódott megújult formában, kibővült tematikával. A költők mellett dalszerzők és slammerek is a vendégeink voltak.
2014 októberében a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál Programjában is szerepelt a sorozat három estén keresztül a Városháza Parkban.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékévben a produkció 2016 szeptemberétől olyan alkotókat látott vendégül a Pinceszínházban, akik részt vettek a forradalom eseményeiben. 2017 február-márciusában pedig gimnáziumokba vitt el olyan zenés rendhagyó irodalomórát, amelyben fiatal alkotók meséltek kötődésükről 1956-hoz, a forradalomban szerepet játszoó alkotókról és művekről.

A szóda hungaricum. A versek szódával estjei minőségi fröccsök, melyek garantálják a felszabadult együttlétet a kortárs líra kiválóságaival és azok művészvendégeivel.

Fogyasszon velünk verset szódával!

Üdítő kikapcsolódást kívánunk!